Japanci uživaju u zimskim lubenicama

Lubenice, zna se, stižu leti, ali u Japanu, sorta po imenu „luna pjena“, gaji se na vrlo specifičan način, od jeseni do zime.

Kraj novembra i početak decembra puna je sezona za uzgajivače lubenica u prefekturi Koči, u zapadnom Japanu.

Proizvođači koriste jedinstvenu metodu – bostan u staklenicima gaje u vazduhu, vezan na visini struka.

To čini lubenice slatkim jer omogućava izlaganje suncu od faze listanja do faze zrenja. Na taj način, potpuno se koristi jesenje sunce, koje, naravno, nije toliko jako kao leti.

Kvalitet se proverava, kao i svuda u svetu, kuckanjem i lupkanjem.

„Ovogodišnje lubenice imaju visok sadržaj šećera. Želeo bih da ih ljudi pojedu hladne, u toplim kućama“, kaže jedan proizvođač lubenica.

Zimska lubenica i spolja i iznutra izgleda isto kao i letnja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. април 2025.
15° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом