Protestovale odevene u maske

Aktivistkinje ukrajinskog ženskog pokreta „FEMEN” juče su na neobičan, ali „vrlo aktuelan” način protestovale protiv političara koji „stvaraju histeriju u narodu oko novog gripa pred izbore” - odevene samo u zaštitne maske.

Ukrajinska feministička grupa "FEMEN" organizovala je juče na Trgu Nezavisnosti u Kijevu protest na kojem su učestvovale mlađe aktivistkinje odevene u donji veš napravljen samo od zaštitnih maski.

To su uradile, kako tvrde, da bi uticale na smanjenje panike izazvane u javnosti zbog epidemije gripa virusa A H1N1, ali i na političare koji "situaciju koriste za širenje straha u narodu pred predsedničke izbore 17. januara".

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja Ukrajine, broj žrtava gripa i akutnih respiratornih infekcija u toj zemlji povećan je od juče za 19 i sada ih je ukupno 174, a broj obolelih premašio je milion, prenele su danas ruske novinske agencije.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво