Читај ми!

Hrabrost...

Srpsko-hrvatski poljubac je najhrabrija stvar, tako je „Hafington post“ na svom portalu preneo vest o fotografiji koja je izazvala burne reakcije na prostoru bivše SFRJ. Na slici mladić ogrnut srpskom zastavom ljubi devojku sa hrvatskom zastavom.

Fotografija na kojoj se ljube mladić ogrnut u srpsku zastavu i devojka sa hrvatskom zastavom osvanula je i na jednom od najčitanijih američkih portala, Hafington postu.

„Srpsko-hrvatski poljubac je nahrabrija stvar", glasi naslov pod kojim je objavljen tekst o sada već čuvenoj fotografiji mladog para.

Fotografija koja prikazuje ljubav Srbina i Hrvatice izazvala je burne reakcije na prostorima bivše Jugoslavije. Dok jedni osuđuju mladi par, drugi poručuju da ulivaju nadu da je moguće zaboraviti sve ružno što se desilo.

Slika se prvo pojavila na sajtu Imgur uz objašnjenje kako je nastala.

„Koledž 'The United World' u Mostaru je naseljen ljudima koji pripadaju više od 40 nacija. Smešten je u gradu koji je još uvek podeljen ratom u glavama ljudi. Ove godine koledž obeležava 50. godišnjicu povodom koje se održala parada."

„Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama, na bošnjačkoj i hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa devojkom, Hrvaticom. Kada je starija gospođa upitala devojku kako može da se zabavlja sa Srbinom, ona ga je poljubila. Tada sam napravio ovu fotografiju."

„To nije ništa posebno, samo par koji iskazuje svoju ljubav, ali za nas, ovde u Mostaru, to je simbol nove generacije, koja ne želi da nastavi rat koji se odvija u svesti ljudi."

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару