Nikola Kojo režira sarkastičnu komediju „Stado“

Scenarista Nebojša Romčević i glumac i ovoga puta reditelj Nikola Kojo počeli su snimanje sarkastične komedije „Stado“ o životu iza kamere i neizlečivom entuzijazmu glumaca.

Kada više nemate kud morate da budete kreativni, kaže scenarista Nebojša Romčević na početku priče o sarkastičnoj komediji Stado.

„Očajanje vodi ili plakanju ili zafrkavanju na temu. To zafrkavanje je spas“, naglasio je Romčević na konferenciji za novinare i objasnio da ga je u pisanju scenarija vodila kreativna osvetoljubivost.

Film Stado može se, kako ističe scenarista, podvesti i pod dokumentaristiku, jer su se mnogi dijalozi njega i Nikole Koje koje su vodili preko Vajbera našli u scenariju.

„Imam u sebi dovoljno opšteg jada, ali sam i dovoljno mator da se tome smejuljim“, istakao je Romčević dodajući da mu je uvek dirljiv neizlečivi entuzijazam glumaca koji hrle ka katastrofi i da je njegov scenario napisan zapravo u slavu tog glumačkog entuzijazma.

Romčević je primetio da se pozicija glumaca nije promenila od antičkog doba i da je percepcija glume kao glamuroznog posla takođe deo te iste glume.

Nikola Kojo, koji prvi put režira, kaže da je na tom mestu trebalo da bude Goran Gajić, ali je on preuzeo taj posao kao idejni tvorac projekta nakon što je Gajiću iskrsao posao u Americi.

„Stado je metafora za nas glumce, ali i za čitav narod i ukazuje na to kako srljamo u životu i ne branimo se od prepreka što je karakteristika ovaca“, objasnio je Kojo i najavio da će film da otvori mnoga pitanja, pa i sama žanrovska odrednica „satirična komedija“ ukazuje na to da će ona „gađati u mnogo toga“.

Glumac Zoran Cvijanović očekuje da će Stado biti uspešna komedija pošto nema nijednog glumca koji je igrao u najgledanijim komedijama poslednjih 20 godina, a da nije angažovan u ovom ostvarenju.

Goran Šušljik, koji u filmu izgovara samo „da“, kaže da je za glumca specifično zadovoljstvo traženje izraza bez reči: „Zahvalan sam na ovoj vrsti minijature i nadam se da ću dovoljno ozbiljno da variram to 'da'“.

Vesna Trivalić je rekla da, iako dugo živi u inostranstvu, tiče je se sve što se dešava sa glumačkom profesijom i da joj je zbog toga drago što učestvuje u filmu, a da se posebno raduje saradnji sa Natašom Ninković.

Marko Gvero je primetio da svi mi dugo već živimo satiričnu komediju pa je zbog toga Stado zapravo „skriptovani rijaliti“, dok Nikola Đuričko tvrdi da mu je zadovoljstvo što je deo „Kojinog juriša“, te mu zbog toga uopšte nije bitno koju ulogu igra.

Predviđeno je da snimanje ostvarenja Stado traje do sredine avgusta, premijera je planirana za 24. novembar, a reč je o delu većeg projekta pod nazivom Klasa koji bi trebalo da ima između 40 i 60 epizoda. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару