Читај ми!

Glumci izabrali „Argo“

Drama o taocima u Iranu „Argo“ u režiji Bena Afleka osvojila je glavnu nagradu Udruženja filmskih glumaca, dok je rad Danijela Dej-Luisa i Dženifer Lorens proglašen za najbolji u protekloj godini.

Glumački ansambl filma Argo, drugi put za dva dana je nagrađen. Dobio je glavnu nagradu Udruženja filmskih glumaca (Screen Actors Guild - SAG), dok su Danijel Dej-Luis i Dženifer Lorens osvojili glumačke nagrade, što bi moglo da poboljša šanse ovog filma u trci za Oskara u februaru.

Dodela SAG nagrada je među najgledanijima, jer glumci, njih oko 100.000 koji rade u SAD, čine najveću grupu birača Akademije za film i nauku koja dodeljuje Oskare.

Argo je 26. januara dobio nagradu Udruženja producenata, pobedivši tako Linkolna, Jadnike i U dobru i u zlu, koji su nominovani za Oskara, u kategoriji za najbolji film.

Ostvarenje Argo režirao je Ben Aflek, koji i glumi u njemu. U fokusu filma je istinita priča o spasavanju američkih diplomata iz Teherana 1979. godine.

Danijel Dej-Luis je za ulogu američkog predsednika Abrahama Linkolna u Linkolnu pokupio pregršt priznanja i tako potvrdio status favorita za Oskara.

Dženifer Lorens nagrađena je za ulogu mlade udovice u nezavisnoj komediji U dobru i u zlu.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nagradu je dobio Tomi Li Džons, dok je En Hatavej dobila svoju prvu SAG nagradu za ulogu Fantine u Jadnicima.

Kada je reč o TV ulogama, ekipa britanske drame Downtown Abbey, prema oceni glumaca, bila je najbolja u protekloj godini. Za uloge u dramskim serijama nagrađeni su Brajan Kranston i Kler Dejns.

U kategoriji komedije, ansambl Moderne porodice dobio je nagradu.

Alek Boldvin je nagrađen za najbolju mušku ulogu u komediji 30 Rock, a njegova partnerka iz serije, Tina Fej, priznanje od kolega dobila je u ženskoj konkurenciji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару