Читај ми!

Британски министар здравља због љубакања са саветницом се извинио премијеру, али не и својој жени

Британски министар здравља, Мет Хенкок, је признао и јавно се извинио што је прекршио владину меру држања физичког растојања, након што је таблоид Сан објавио снимак на коме су министар и његова саветница у страсном загрљају.

Министар здравља Велике Британије је прекршио владину меру која је на снази била од марта 2020. године по којој се од Британаца захтевало да „држе најмање два метра растојања од људи са којима не живе у истом домаћинству или блиском окружењу“. Такође, захтевано је да се „избегавају директни контакти лицем у лице са људима са којима не живе“ и да се „држи растојање од најмање два метра од било кога ко им дође у пословну посету“.

Ова правила су ублажена 17. маја и тек тада је било дозвољено загрлити пријатеље или чланове шире породице.

Међутим, на основу снимка CCTV камере до којих је дошао британски таблоид Сан, види се да је министар 6. маја прекршио владине прописе и љубио се са својом саветницом Ђином Коладанђело.

Адам Вагнер, адвокат и стручњак за правила закључавања током пандемије, у изјави за Гардијан наводи да је „Окупљање двоје или више људи у затвореној просторији било незаконито, осим у одређене сврхе, а једина сврха је био 'посао'“.

У изјави коју је дао за Сан, Мет Хенкок је нагласио да му је „веома жао“ што је прекршио правило физичког растојања, али и затражио да не нарушавају приватност његове прордице.

Из Даунинг стрита је саопштено да је премијер Џонсон прихватио извињење министра Хенкока и да се о тој теми више не расправља.

Међутим, позиви да министар поднесе оставку стижу са свих страна. Многима је засметало и то што су и Хенкок и Коладанђело у браку, као и чињеница да ова милионерка прима плату о трошку пореских обвезника.

Огласила се и председница Лабуристичке странке, Анелиза Додс, са захтевом да министар поднесе оставку или да буде смењен јер је његов останак на том месту „неодржив“. Лабуристи су премијера Џонсона назвали „бескичмењаком“ зато што није сменио Хенкока и оптужили га да покушава да заташка скандал.

Хенкок трпи додатни притисак с обзиром на то да је прошле године подржао оставку водећег британског епидемиолога, Нила Фергусона, који је прекршио карантин и посећивао љубавницу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару