Дончићев деда са Косова: Тешко ми је кад играју Србија и Словенија

Један од најбољих светских кошаркаша Лука Дончић не престаје да поставља рекорде и одушевљава свет, јер редовно на утакмици убацује и више од 40 кошева. Ипак, мало је познато да млади Словенац порекло води са Косова. Колеге из Косово онлајна посетиле су село Бича код Клине где су пронашле његове рођаке.

Кош у дворишту Стојана Дончића сећа на дане када је прве финте испробавао са рођеним братом Србобраном. Пре 40 година, Лукин деда Србобран се из родног села Бича одселио за Словенију. Тако данас млада НБА звезда на Косову и Метохији има рођаке, верне навијаче.

„Мени је пуно срце и свих нас рођака, што је неко наш из овакве провинције и сиротиње кренуо путем славе и обиђе цео свет, да га цео свет зна. Верујте ми сви ме питају шта ми је Лука. Ја сам сада због њега постао популаран“, прича Стојан Дончић, деда Луке Дончића.

Осим популарности коју му је Лука донео, деда Стојан почео је да анализира и кошаркашке партије.

„Наши тренери нису приметили да је он посебно интелигентан за кошарку. Нису били заинтересовани. Словенци су то брзо видели. Хоћу да кажем да Лука није први случај. Ми имамо пуно спортиста које нико није препознао и нису нашли себе у Србији“, објашњава Стојан.

За Стојана су најтежи моменти утакмице Србија - Словенија, јер се двоуми за кога да навија.

„То је као када би неког питали коју руку да му откинете, леву или десну. Не бих волео ниједну. Тешко ми је да против наше земље игра и да наша земља добија пораз од њега. То је необјашњиво, али дете је спортиста, плаћен и ради за новац и то је борба за живот. Није ми свеједно и често и не желим да гледам“, открива деда-стриц славног кошаркаша.

Не зна да ли ће Лука посетити Космет, али и овако издалека, деда Стојан остаје највернији обожавалац свог унука.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво