За хаљину принцезе Дајане 280.000 долара

Принцеза Дајана носила је посебно дизајнирану хаљину на вечери у Белој кући, 1985. године, када је плесала са америчким глумцем Џоном Траволтом. Хаљину је за више од 280.000 долара купила фондација која брине за краљевске палате.

Хаљина коју је дизајнирао Виктор Еделстин, тамноплаве боје, са откривеним раменима, а коју је носила принцеза Дајана, на продају је ставила аукцијска кућа „Кери Тејлор Ошн“.

Вредност хаљине процењена је на цифру од 320.750 до 384.900 долара, али пошто није достигла тај износ, фондација је понудила да је откупи након аукције.

„Продата је након аукције по цени од 220.000 британских фунти. Продавац је одушевљен и надао се да ће остати у Британији“, навела је аукцијска кућа у саопштењу.

Фондација "Historic Royal Palaces" која се брине за палату  "Hampton Court i Tower of London", као и јавне делове Кенсингтонске палате у којој је некад Дајана становала, објавила је да је купила део историје.

„Не само да је хаљина 'Траволта' фантастичан пример луксузног шивења чији је циљ да задиви током државне посете, него представља и кључни тренутак у причи о краљевској моди 20. века“, рекла је кустос Елери Лин из "Historic Royal-а". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво