Нова емисија на РТС-у „С Тамаром у акцији“

Од вечерас, петком на Првом програму РТС-а емитоваће се емисија „С Тамаром у акцији“. Кроз 12 епизода, екипа емисије гради и реновира домове најугроженијих на северу Косова и Метохије. Породици Краговић посвећена је прва епизода – самохрана мајка из Звечана брине о двоје малолетне деце, после трагичне смрти супруга.

Прве епизоде серијала С Тамаром у акцији посвећене су породицама које живе на територији општина Звечан, Лепосавић, Косовска Митровица и Зубин Поток. Нове епизоде серијала употпуњене су и сегментима о историјском наслеђу и природним лепотама места у којима се реновирају домови. 

Тамара Грујић, аутор и продуцент емисије С Тамаром у акцији открила је да је у емисији укључено неколико екипа мајстора.

„Ново у серијалу је то да имамо неколико екипа мајстора зато што је свака кућа већа од било које куће у претходном серијалу, тако да имао посебну екипу фасадера, посебну екипу која ради подове, посебну ову моју главну екипу која је никад боља, морам да их похвалим, и трудимо се да завршимо кућу у задатом року од пет дана“, рекла је Тамара.

Због хуманитарног карактера пројекта, тим је прихватао и лоше грађевинске услове.

„Никад не можете све да предвидите, ово су старе куће, запуштене, тако да једноставно, ми имамо слике кућа, али са слике ви не можете да видите пуно тога, док мајстор не уђе унутра, док не чукне буквално тај зид, не зна се“, открио је Горан Жнидаршић, шеф градилишта.

Којим ће породицама бити обновљене куће, одлучује се у сарадњи са социјалним службама, Црвеним крстом и Канцеларијом за Косово и Метохију.

„Тамара је својом емисијом успела да на јавни, потпуно видљив начин промовише помоћ другима, као централну идеју свог програма. Ми на Косову и Метохији управо на солидарност целе Србије морамо да се ослањамо зато да бисмо опстали“, коментарише Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Екипа серијала обећава по сат документарног и забавног програма.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару