Изгубили сте телефон, постоји решење

Свакоме се десило, барем једном у животу, да је негде оставио или изгубио телефон и да не може да га нађе. Дешава се и да телефон неко украде или случајно нађе и задржи. Док траје потрага, постоји пар савета који ће омогућити да што пре пронађете свој уређај.

Већина корисника у Србији користи Андроид телефоне који су везани за Гугл имејл налог. „Гугл“ својим корисницима даје могућност да нађу свој уређај преко фајнд мај дивајс (Find my device) опције.

Све што је потребно је да у подешавањима свога телефона укључите опцију фајнд мај дивајс и да затим на адреси google.com/android/find тестирате да ли „Гугл“ налази ваш телефон путем било ког претраживача.

Ако сте све урадили како треба, телефон можете да лоцирате преко Гуглове мапе и да чак, пратите његово кретање, ако је, на пример, остао у неком возилу или га је неко случајно или намерно покупио.

Када дођете до локације где је ваш телефон, али и даље не видите где је, онда можете да га пустите да звони, притиском опције плеј саунд (play sound) из вашег веб претраживача. Телефон ће звонити најгласније, чак, и ако је на сајлент режиму.

Као још један вид заштите, „Гугл“ дозвољава да одмах поставите и шифру на свој телефон. Ова јединствена шифра коју сами одредите се поставља у опцију секјур дивајс (secure device). На тај начин, особа која је узела ваш уређај, неће моћи да га откључа и угаси га.

Најлепша ствар је што можете више уређаја да вежете за свој Гугл налог, тако да било који паметни уређај, као што је таблет, телефон или лаптоп, можете пронаћи на овај начин.

Ово проверено ради и потпуно је бесплатно.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво