Да ли интернет „убија“ салоне аутомобила?

Салон аутомобила у Паризу је у току, али без неких великих имена аутомобилске индустрије из Америке и Шведске. Они су одустали јер мисле да је овакав вид рекламирања застарео. Куповина се преселила из сајамских хала у домове, на интернет, па многи произвођачи баш на том медију појачавају кампање. Чак 60 одсто наруџбина данас иде преко интернета, кажу продавци, а купац сам наручује аутомобил бирајући боју и опрему. Да ли је ово крај великих салона аутомобила – подељена су мишљења и публике и стручњака.

Да ли интернет „убија“ салоне аутомобила? Да ли интернет „убија“ салоне аутомобила?

Да ли лепе хостесе, скупи штандови и понеки бесплатни ручак могу повећати продају, дилема је која мучи свих 250 изглагача на Салону аутомобила у Паризу.

„Сматрамо да данашњи купци више купују аутомобиле преко интернета, али не одустајемо од сајма. Сајам је добра прилика да се сретнемо с конкуренцијом, мада трошкове рекламирања усмеравамо према интернету. Чак 60 одсто буџета иде на Фејсбук, Инстаграм и друге друштвене мреже“, истакао је Карл Њуман из „Опела“.

Купци су све захтевнији и траже много више од онога што могу да им понуде локлани продавци. Они знају шта хоће и спремни су да сачекају посебну наруџбу, кажу стручњаци за маркетинг.

„Наш купац долази са унапред спремном наруџбином. Он има све параметре у рукама, тражи све до детеља да буде персонализовано. Нема више серијске производње и великих куповина аутомобила који личе једни на друге. Свако тражи да буде другачији“, објашњава Дитер Зеце из компаније „Мерцедес“.

Аутомобилска будућност је почела. То доказује и овогодишњи Салон аутомобила у Паризу. Са њега су изостали неки амерички, али и шведски произвођачи аутомобила који тврде да ће преко интернета продати много више јединица него на сајму.

Међутим, овај салон на којем су кола куповали Жан Пол Белмондо, Ален Делон, неки шеици и султани није изгубио ништа од свог сјаја. Он је и даље једна од највећих манифестација на свету у аутомобилској индустрији, коју годишње посети милион и по посетилаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару