Читај ми!

Нових десет случајева који су потресали јавност у Југославији – стиже трећа сезона серије „Бранилац"

У току је снимање треће сезоне серије „Бранилац'' ауторке Јелене Светличић, са Ненадом Јездићем и Тихомиром Станићем у главним улогама. Узбудљиве приче о истинитим догађајима настале су на основу сведочанстава чувених југословенских адвоката, а емитовање је планирано на јесен.

Бранилац је серија са елементима драме и трилера која обрађује ванвременске трагичне приче о људским судбинама и преиспитује увек актуелна животна, правна и филозофска питања. У центру пажње је професија адвоката која се темељи на заклетви да не брани почињено дело, већ човека.

Основа сценарија су истинити догађаји описани у књигама адвоката Оливера Ињца Велике адвокатске одбране и Филоте Филе, као и архивски предмети Вељка Губерине.

„Вељко Губерина је изузетно специфичан био, посебан, другачији. Даровит говорник, посебан темперамент је имао , како целокупног хабитуса, тако и мисаони темперамент. Китњасто је говорио, мењао је динамику, имао је нешто што би се могло смести у неки глумачки јавни наступ", каже глумац Ненад Јездић.

У трећој сезони серије Бранилац улогу адвоката Бранислава Тапушковића, који је присуствовао снимању, тумачиће Небојша Миловановић, а у једној од епизодних улога је регионална звезда Верица Недеска са каријером грађеном између Скопља и Прага.

„За разлику од прве две сезоне где сам играо оптужене, у овој сезони играм браниоца, адвоката, господина Бранислава Тапушковића. То је један од његових најпознатијих случајева и најдужих. Он је бранио на смрт осуђеног Вучка Манојловића и то је трајало, човек који је очекивао 18 година да се изврши над њим смртна казна", рекао је глумац Небојша Миловановић.

„Играм неку жену која је из села и дошла је до великог адвоката тражећи помоћ од великог адвоката да одбрани њеног мужа. Тако да мислим да је то довољно, мало више да оставимо публици", изјавила је глумица Верица Недеска.

Нових десет епизода о случајевима који су потресали јавност у Југославији 70-их и 80-их година биће емитовано на Првом програму РТС-а од октобра.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво