ИЗ ЧАСА У ЧАС

Вафа: Најмање двоје деце убијено у нападу ИДФ-а на школу у Рафи; Хути: Одговорићемо на нападе САД и Велике Британије

Рат Израела и Хамаса – 121. дан. Израелска војска наставља са акцијама широм Појаса Газе. Најмање двоје деце убијено је у нападу ИДФ-а на школу у Рафи, извештавају палестински медији. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је да Израел неће окончати рат док не уништи Хамас и ослободи све таоце. Хути су поручили да ће одговорити на америчке и британске ваздушне нападе на њихове положаје у Јемену. Генерални комесар Агенције УН за помоћ палестинским избеглицама на Блиском истоку (УНРВА) Филипе Лазарини рекао је да Израел није доставио доказе о оптужбама против радника те агенције. Државни секретар САД Ентони Блинкен почиње нову блискоисточну турнеју.

Вафа: Најмање двоје деце убијено у нападу ИДФ-а на школу у Рафи; Хути: Одговорићемо на нападе САД и Велике Британије Вафа: Најмање двоје деце убијено у нападу ИДФ-а на школу у Рафи; Хути: Одговорићемо на нападе САД и Велике Британије

Док израелска војска наставља операције на југу Појаса Газе, чека се одлука о почетку нових преговора о ослобађању талаца које већ 120 дана Хамас држи у заточеништву. Израелски Канал 12 је јавио да се одлука очекује за дан-два.

Израелске снаге извршиле су неколико напада на положаје Хезболаха у јужном Либану.

Високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ рекао је да финансирање УН агенције за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА) није обустављено и да за ту агенцију не постоји замена.

Борељ је такође најавио да ће ЕУ успоставити поморску мисију у Црвеном мору како би заштитила бродове од напада јеменских Хута.

субота, 15. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије