Волонтерска акција у селу Долац код Беле Паланке

Александра Османовић из белопаланачког села Долац већ 15 година болује од мултипле склерозе. Волонтери две хуманитарне организације ујединили су се у племенитој мисији - да изградњом приступне рампе до куће, Александри олакшају живот.

Људи добре воље притекли су у помоћ, па је за свега неколико сати саграђена приступна рампа. То ће Александри омогућити да самостално излази из куће.

“Много значи јер ми је дете болесно од МС-а и не може да иде степеништем. 15 година како је болесна. Ја је водим, не може сама”, каже Јасмина Османовић, мајка.

Племенита идеја окупила је пуно волонтера из Бабушнице и Беле Паланке.

“Поручила бих свим својим вршњацима да помажи и да волонтирају што више јер у овом времену то је стварно потребно”, наводи Ања Крстић, волонтерка.

Ово је 6. хуманитарна акција коју су организовала удружења “Лужничке рукотворине” и “Ђурђевдан” уз финансијску подршку Европске Уније.

“Да онима који су најугроженији, пре свега старијим особама и породицама које имају особе са инвалидитетом да можемо да одвојимо средства из пројекта да им помогнемо”, каже Ивица Дурмишевић из УГ “Ђурђевдан”.

“Пројекат обухвата две општине, Бабушница и Бела Паланка и покривамо 40 корисника. Ангажовали смо 5 геронто домаћица у 8 села”, каже Каролина Стаменковић, УГ “Лужничке рукотворине”.

Активисти хуманитарних организација истичу да је волонтеризам један под најбољих начина да се олакша живот старима и болеснима у стотинак сиромашних села Беле Паланке и Бабушнице.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије