Додик: Резолуција о Сребреници би трајно поделила БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да готово са сигурношћу може да каже да политички представници држава у УН, иза којих стоји 5,5 милијарди људи, неће подржати резолуцију о Сребреници, као и да ће та резолуција "трајно поделити БиХ", уколико буде усвојена, упитавши шта радити са онима који мисле да су Срби геноцидни.

"Ми смо припадници и потомци једног светлог, храброг, српског народа који је издржао оно што ниједан други народ овђе није", рекао је Милорад Додик у Бањалуци, пренела је Срна.

Он је нагласио да је изабран да брани идентитет српског народа, да је изабран да не ћути већ да говори.

"То што ћеш ти нама овдје обезбедити да у школским програмима напишемо то што ви хоћете, то само може да буде ваш пусти сан и озбиљан неспоразум. Не само политички, него историјски, а онда значи и национали неспоразум", рекао је Додик.

Додик је навео да је Сребреница "подвала", напоменувши да се злочин десио од 11. до 18. јула, а онда су у то "утрпали" све што су могли и оне који су раније погинули, и оне који су погинули у Зеници, а ставили су и живе људе.

"То говори да је била подвала, од почетка смишљена јер је требало Америци, неким другима да правдају своје бомбрадовање, своје рано признање БиХ", рекао је Додик.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије