Читај ми!

Сазревање – Муна Јусуфспахић: Зашто је важно "ослонити се" на Бога

Кроз трибине и предавања које држи каже да жели да "гради мостове међу људима". Гошћа "Сазревања", теолог и професор Муна Јусуфспахић, рођена је у Београду, средњу школу завршила у Сарајеву, а факултет и мастер студије ИТФ "Ал Азхар" у Каиру, где је живела више од 20 година.

Колико су важни цитати из Курана, нарочито они који јасно указују на статус мушкарца и жене, како у заједници са Богом тако и у главним аспектима друштва? Да ли су правила вере нешто што је присила или слободан избор појединца?

Говорећи Адему и Хави, разговарале смо о значају савременог живота, изазовима и сазревању које он носи. Какав је однос ислама према образовању жене, њеној улози о ширењу знања, браку, наследству?

Занимало ме је какав је њен поглед на жену данас, жену изложену притисцима савременог живота, укључујући и "терор лепоте и вечне младости"? По чему јој је ноћ у либијској пустињи остала запамћена за вечност? 

Зашто је важно ставити фокус на обогаћивање духовног живота, али и колико је важно да упознајемо једни друге, наше различитости и тако разбијамо стереотипе? Како се борити против депресије, усамљености и где почива снага сваке жене?

sazrevanjepodkast@gmail.com

субота, 15. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије