Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је генерални секретар Српске академије наука и уметности академик Небојша Лалић са којим разговарамо о програмима који ће бити реаллизовани у овој нашој институцији у наредном периоду, као и о изборној кандидатури која је у току за нове редовне, дописне и иностране чланове, о којима ће САНУ одлучивати на изборној скупштини у новембру.

У Културном дневнику говоримо о новим представама на нашим позоришним сценама: на сцени "Јоаким Вујић“ Књажевско-српског театра у Крагујевцу премијерно је изведен култни бродвејски мјузикл "Зорба“ за који режију потписује пољски редитељ Витолд Мазуркијевич, док је у Народном позоришту у Нишу одржана премијера представе "Грета“ по тексту најизвођенијег савременог писца на немачком језику Лица Хибнера у режији Невене Димитријевић.

У емисји ће бити речи и о збирци драма "Историја погрешних идеја“ Александра Југовића коју је управо објавио "Градац“.

Мај месец у Дому културе Студенски град у знаку је јубилеја-педесет година постојања ове јединствене институције. Какве су биле године културе током пола века у нашем највећем студенском граду разговарало се на трибини, којој је присуствовала и екипа Културног дневника.

Водимо Вас у Галерију Факултета ликовних уметности на изложбу слика и цртежа Милана Кацефског, лауреата Велике награде “Ристо и Бета Вукановић”.

Припремили смо причу о изложби у Британском музеју у Лонодну која истражује последње деценије стваралаштва славног италијанског уметника Микеланђела.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Зорица Јовић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије