Читај ми!

Фестивал у Рокамадуру: Бетовенове сонате, 5-5

Фестивал у Рокамадуру еминентни је фестивал духовне музике. Захваљујући аутентичном средњовековном окружењу сачуваних катедрала и капела овог француског града, публика је у могућности да се диви сакралној музици и ужива у историји дугој вековима.

Фестивал у Рокамадуру: Бетовенове сонате, 5-5 Фестивал у Рокамадуру: Бетовенове сонате, 5-5

На концерту Ан Кефелек, одржаном 17. августа 2020. године током 15. Фестивала у Рокамадуру, у долини Дордоње, на програму су биле сонате Лудвига ван Бетовена.

 

Програм концерта је био цикличан: Соната бр. 32 у це – молу, оп. 111, последња клавирска соната коју је Бетовен написао, за коју се може рећи да је врхунац његове каријере, била је на програму тик до његове прве сонате посвећене Јозефу Хајдну, Сонате бр. 1 у еф - молу, оп. 2/1. У средини овог очаравајућег програмског круга нашла се и Месечева соната или Клавирска Соната бр. 14. у цис - молу, оп. 27, коју је сам Бетовен назвао Соната као фантазија, а која је била посвећена његовој ученици Ђулијети Ђукарди.

 

Ан Кефелек се сматра једном од најутицајнијих пијанисткиња данашњице. Честе и запажене наступе остварује широм света, од Европе до Јапана, Хонг Конга, Канаде и Сједињених Америчких Држава.

 

 

Реприза , 03 .мај у 03:50 и 11:45

 

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара