Читај ми!

Међедовићев успех каријере - преко Давидовича Фокине до трећег кола Рима

Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у треће коло мастерса у Риму победом над Шпанцем Алехандром Давидовичем Фокином са 2:0 у сетовима - 7:6(7:4), 6:4.

Међедовићев успех каријере - преко Давидовича Фокине до трећег кола Рима Међедовићев успех каријере - преко Давидовича Фокине до трећег кола Рима

Хамад Међедовић је тријумфом у дуелу са Алехандром Давидовичем Фокином остварио најбољи резултат у каријери, пошто никада раније није догурао до треће рунде неког мастерса или гренд слема.

Међедовић је стегнуто ушао у меч, па је Шпанац већ у првом гему дошао до две брејк лопте и искористио прву. И у наредном гему, у којем је имао почетни ударац, изгубио је само један поен, потврдио брејк и повео са 2:0.

Чувао је Давидович Фокина рано стечену предност све до осмог гема у којем је Међедовић капитализовао своју прву бреј прилику и изједначио на 4:4.

Подигао је српски тенисер ниво игре и самопоуздања, па се играло гем за гем и без брејк шанси све до тај-брејка у којем је Међедовић при резултату 3:3 нанизао три поена, приушти осеби три сет лопте и другу претворио у вођство од 1:0 у сетовима.

Други сет је започео брејковима - прво српског, па шпанског тенисера. Фокина је искористио шансу да одбраном брејка на свом сервису стекне предност, док се Међедовић борио за егал.

Преломни моменат је била искоришћена трећа брејк лопта Међедовића у деветом гему за 5:4. До победе је дошао у наредном гему после велике борбе и спасавања брејк прилике.

У наредном колу Међедовић ће играти против Данила Медведева.

Након Хамада Међедовића, на римску шљаку ће и Душан Лајовић којем ће противник у другом колу бити Аргентинац Себастијан Баез (23), 19. тенисер на АТП листи. Тај дуел је заказан као четврти на терену број 2 и неће почети пре 15.30.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије