Оклахома вратила брејк у Даласу, Дончић од трипл-дабла до трагичара

Кошаркаши Оклахоме победили су у гостима екипу Даласа резултатом 100:96 и изједначили на 2:2 у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге.

Оклахома је у Тексасу направила велики преокрет и вратила брејк, па ће имати прилику да у наредне две утакмице оконча серију и предност домаћег терена капитализује пласманом у финале Западне конференције.

Далас је у последњој четвртини прокоцкао предност коју је чувао током готово целог дуела обележеног великим бројем промашаја и лошим процентима шута из игре на оба краја терена. Поред Оклахоминих 35/92 и Даласових 36/88, пресудила су само слободна бацања која су гости много боље изводили.

Већ средином првог квартала Мавси су стекли највећих плус 14 (22:8), на полувреме су отишли са залихом од 11 поена (54:43) и нису препуштали вођство све до три и по минута пре краја меча, када су гости серијом 9:0 повели први пут након дуго времена.

У неизвесној завршници трагичар је постао репрезентативац Словеније Лука Дончић који је десет секунди пре последњег звука сирене, док је на семафору писало 96:94, у продору изборио фаул након којег је погодио само једно слободно бацање.

Оклахома је била у прилици да држи лопту све док време не истекне, па су домаћи морали да праве брз фаул и уђу у пенал завршницу, али Холмгрену и Гилџес-Александеру рука није задрхтала и оверили су тријумф свог тима.

Кошаркаши Даласа су се током целе утакмице ужасно мучили када стану на линију пенала. Погодили су свега 12 слободних бацања из 23 покушаја за аматерских 52 одсто успешности. Дончић је у најважнијим моментима промашио два, што га није спречило да забележи трипл-дабл учинак - 18 поена, 12 скокова и 10 асистенција.

Само је Пи Џеј Вашингтон међу Мавсима постигао више поена од Словенца - 21, уз 12 ухваћених лопти. Дерик Џонс је убацио 17, а двоцифрен је био и Данијел Гафорд са 10 поена.

Победнички тим је, као и обично, предводио одлични Шеј Гилџес-Александер који је постигао 34 поена, зачињених са осам скокова и пет асистенција. Холмгрен је допринео тријумфу са 18, Дорт са 17, а Џејлен Вилијамс са 14 поена.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије