Сферопулос: Само је 1:0, морамо да брзо заборавимо овај меч

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је после победе (85:82) над Партизаном у првом мечу финалне серије АБА лиге да је само 1:0 у серији и да сви у клубу морају што пре да забораве меч и спреме се за нови који се игра у среду.

Кошаркаши Црвене звезде победили су после неизвесне завршнице у Хали "Александар Николић" екипу Партизана 85:82 у првој утакмици финалне серије регионалне АБА лиге.

"Желим да честитам играчима на првој победи. Видели сте да је овај меч био права реклама два најбоља српска тима. Ово је меч АБА лиге, али су ово два тима на високом нивоу и ово је била интересантна утакмица. Било је важно кад су повели са плус девет (26:35) да смо одиграли добру одбрану и да после тога нисмо много губили. То је дерби, то су плеј-оф утакмице. Видео сам сјајан карактер моје екипе. Последњих шест минута су ривали поентирали углавном са пенала, детаљи су завршили на нашој страни. Само је 1:0, морамо да брзо заборавимо овај меч", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Затим се осврнуо на подршку 7.463 навијача Звезде у Хали "Александар Николић".

"Пре него што завршим, хоћу да се захвалим навијачима који су нас бодрили. Не разумем језик, верујем да је било псовки, али ништа нису убацивали на терен и мислим да је то јако важно. Зато им честитам што нису бацили на паркет. Помогли су нам гласовима да победимо и нека тако буде и у среду", додао је Сферопулос.

Истакао је Грк да је притисак увек на домаћину у првом мечу серије.

"Прва утакмица у свакој плеј-оф серији је тежа за домаћи тим јер је под притиском да сачува предност домаћег терена. Због тог притиска смо почели нервозно, за другу утакмицу је важно да побољшамо неке ствари које вечерас нису биле добре", закључио је Сферопулос и додао да је Никола Топић повредио исто колено као у јануару и да ће ићи на магнетну резонанцу после чега ће се знати степен повреде.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије