Читај ми!

Драма у Београду, Макаби на корак до фајнал-фора и елиминације Панатинаикоса

Кошаркаши Макаби Тел Авива савладали су Панатинаикос 85:83 у трећем мечу плеј-оф рунде Евролиге, одиграном у хали "Александар Николић". Тим из Израела је повео 2-1 у серији.

Уз 1000 својих навијача у хали "Александар Николић" су играчи "домаћег" Макабија славили после много драме у завршници до које није морало да дође.

До 36. минута је тим Одеда Каташа имаo двоцифрену предност. Феноменалан старт и партија током читавог тока меча могли су врло лако да буду просути у празно.

Серијом 13:2 грчки састав долази до егала 83:83, а могли су и да стекну предност да Матијас Лесор није био половичан са линије пенала на 44 секундe до краја.

На две секунде до краја Џеријан Грент фаулира Лоренца Брауна на шуту за два и доноси прилику плеју Макабија да са линије пенала обезбеди предност свом тиму. Браун је био стопостотан. Остало је довољно времена за последњи шут. Кендрик Нан је преузео одговорност на себе, шутнуо тројку и промашио.

Први стрелац Макабија на овом мечу био је Џош Нибо са 22 поена уз девет скокова. Браун је стао на 16, а Бонзи Колсон на 13 поена. У саставу није било прве звезде Вејда Болдвина због повреде.

Кендрик Нан је био најефикаснији код гостију са 25 поена. Јоанис Папапетру је уписао 17 поена, а Матијас Лесор је завршио са 14 поена, шест скокова и пет асистенција.

Четврти, можда и последњи дуел игра се 2. маја у Београду. У случају победе Панатинаикоса, "мајсторица" се игра у "Атини".

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара