Читај ми!

Кошаркаши Златибора и Спартака изборили пласман у АБА2 лигу

Кошаркаши Златибора најбољи су тим Кошаркашке лиге Србије, пошто су вечерас на домаћем терену савладали екипу Чачка 94 са 88:71 у последњем колу националног шампионата.

Златибор је овом победом одбранио трофеј и дошао до скора 22-8, колико имају и Спартак и Војводина али због предности у додатним критеријумима за одређивање редоследа, екипа из Чајетине је завршила као прва на табели.

Златибор и Спартак су изборили пласман у АБА2 лигу, док ће такмичење у домаћој лиги наставити у групи А где их чекају ФМП и ОКК Београд, док ће Војводина и Металац такмичење наставити у Б групи, где ће им противници бити Мега и Борац.

Најефикаснији код победника био је Брано Ђукановић са 14 поена, а 12 је убацио Филип Ђуран. Код Чачана се истакао Ђорђе Ћурчић са 14 поена, а Аргустер Данијелс додао је 12 поена и исто толико скокова.

Екипа Спартака је савладала на домаћем терену кошаркаше Металца са 121:66, што је било довољно за друго место на табели.

Код Спартака су се истакли Филип Барна са 32 поена и Милош Милисављевић који је додао 21 поен. Ибрахим Дурмо је са 20 поена био најбољи у саставу поражене екипе.

Сезона се наставља кроз Суперлигу у коју се пласирало пет најбољих из КЛС, који ће са три клуба из АБА лиге (ФМП, Мега и Борац) кроз две групе играти за полуфинале, када ће се укључити Партизан и Црвена звезда.

У нижи ранг испали су Колубара и Дунав, док су се из Друге лиге у КЛС пласирали СДП Раднички и Џокер.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије