Читај ми!

Трећа победа Швајцарске на Песми Евровизије, Србија на 17. месту

Немо из Швајцарске донео је трећу победу тој земљи на Песми Евровизије. Завршница такмичења била је у сенци дисквалификације представника Холандије Јоста Клајна неколико сати пре почетка вечерашњег програма. Наступило је 25 земаља. Представница Србије Теја Дора је заузела 17. место.

Трећа победа Швајцарске на Песми Евровизије, Србија на 17. месту Трећа победа Швајцарске на Песми Евровизије, Србија на 17. месту

Први пут у вишедеценијској историји Песме Евровизије догодило се да неки такмичар буде дисквалификован током такмичења. Представник Холандије Јост Клајн неће наступити у финалу овогодишње Песме Евровизије, саопштила је Европска радиодифузна унија (ЕБУ).

Из ЕБУ-а поручују да се држе политике нулте толеранције према неприкладном понашању на нашем догађају и да су посвећени обезбеђивању сигурног и безбедног радног окружења за све учеснике на такмичењу.

Холандски јавни сервис АВРОТРОС саопштио је да је дисквалификација несразмерна и да су шокирани одлуком

"Дубоко жалимо због овога и накнадно ћемо дати детаљније образложење“, стоји у објави.

У саопштењу је ЕБУ навео да се редни број 5, под којим је требало да наступи холандски представник, бити обрисан, а да сви остали такмичари задржавају своје раније додељене бројеве.

Представница Србије Теја Дора наступиће под редним бројем 16.

Директан пренос финала Песме Евровизије почиње вечерас у 21 час, а можете га пратити на РТС 1, РТС Свет, Радио Београду 1 и РТС Планети, а текстуални пренос читајте на Интернет порталу РТС-а.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије