Седница УН о Сребреници највероватније ће опет бити одложена

Како сазнаје РТС, седница Уједињених нација о Сребреници највероватније ће поново бити одложена. Могуће је да ће нови термин бити 22. мај. Планирано је да председник Александар Вучић у Котору у четвртак присуствује Самиту лидера Западног Балкана и Европске уније, заједно са министром финансија Синишом Малим и министарком за европске интеграције Тањом Мишчевић. Идуће седмице Вучић би требало да отпутује у Њујорк - осим уколико опет не дође до померања седнице.

Председник Вучић је, у разговору с амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, нагласио да је за Србију од виталног интереса очување стабилности у региону. Истакао је да самовољни потези Приштине и иницијативе - попут нацрта резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Сребреници - ни на који начин не доприносе процесу помирења, изградњи поверења и сарадње у региону. Председник је поново захвалио Русији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета Србије, као и на поштовању наше независне политике и јединственог пута који је Србија одабрала.

Литургијом у Храму Светог Саве на Врачару у Београду почело је редовно мајско заседање Архијерејског сабора Српске православне цркве. После литургије и свечаног заседања, почеће и радни радни део Сабора под председништвом патријарха Порфирија у крипти Храма Светог Саве. Сабор је требало да почне у Пећкој патријаршији, али су привремене приштинске институције забраниле патријарху и седморици архијереја да уђу на Косово и Метохију. Патријарх Порфирије је на отварању Сабора истакао да ће пре или касније врата Пећке патријаршије бити отворена за све.

Израелски тенкови ушли су у источни део Рафе. У ишчекивању копнене офанзиве, тај град је напустило 450.000 Палестинаца.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије