Читај ми!

Домаћини на Руднику уче енглески

Због све већег броја страних туриста у рудничко-таковском крају, за власнике сеоских туристичких домаћинстава Туристичка организација Горњег Милановца организовала је курс енглеског језика. Међу домаћинима влада велико интересовање, јер се и на тај начин унапређује сеоски туризам.

Да савладају основе енглеског језика на курс долазе једном недељно. Предвиђено је да за два и по месеца домаћини који се баве туризмом науче најважније фразе које ће им олакшати комуникацију са гостима.

''Ја сам се пријавио, јест' да сам мало у годинама, али сматрам да ћу нешто да научим и да ћу то да искористим кад гости се појаве овде испред наше куће да можемо да направимо један најмањи неки споразум и да се лепо разумемо...'', сматра Миливоје Марковић власник апартмана на Руднику.

Гости су се одавно уверили у чари сеоског и планинског туризма у рудничко таковском крају. Многи домаћини имају вишедеценијско искуство и понуду стално обогаћују. За одмор у природном амбијенту прилагодили су породичне куће, уредили дворишта и срдачно дочекују туристе. Учењем енглеског унапређују и услугу.

''Да би могли боље да се споразумемо са гостима који нам долазе са стране, јер много је лепо кад ти гост дође, а знаш да са њим попричаш да му објасниш, да га уведеш у кућу и све остало, где се шта налази тако да и они се обрадују кад виде да ми нешто знамо и онда се лепо договарамо о свему'', наводи Зорица Пантовић из Мајдана.

За пројекат туристичке организације и учење енглеског језика у сарадњи са професорима из Горњег Милановца јавио се велики број заинтересованих власника сеоских домаћинстава који се баве туризмом.

''Ми планирамо сходно њиховим потребама да тај курс унапредимо како на виши ниво енглеског тако да и исти течај организују поново од септембра за оне који нису имали прилику да сада буду, сада да учествују, зато што je група преко 10 - превише за онако користан рад и учење'', каже Невена Обрадовић, директорка Туристичке организације Горњи Милановац.

Све је више домаћина који своја врата отварају туристима, па се на територији општине Горњи Милановац из године у годину повећава број регистрованих објеката. Уз знање страног језика своје домаћинство и понуду читавог краја лакше ће представити свим гостима.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара