Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Два ПВО "патриот" би одбили руске трупе; Москва тврди да је уништила командно место Украјине у Харкову

Рат у Украјини – 813. дан. Потребно неколико додатних ПВО система "патриот" да би се Харков заштитио од руских напада, каже Володимир Зеленски. Док украjинска војска тврди да су њихове снаге успориле напредовање руских трупа у Харковској области, локални званичник које је поставила Москва каже да су започеле војне операције за заузимање села Липици. Москва тврди да су њене трупе уништиле командно место украјинских оружаних снага у Харковској области.

Зеленски: Два ПВО "патриот" би одбили руске трупе; Москва тврди да је уништила командно место Украјине у Харкову Зеленски: Два ПВО "патриот" би одбили руске трупе; Москва тврди да је уништила командно место Украјине у Харкову

Због ситуације у Харковској области, где руске снаге потискују украјинску војску, председник Володимир Зеленски отказао је најављене посете Шпанији и Португалији.

Генералштаб украјинске војске саопштио је да су се неке јединице на купјанском правцу прегруписале према Харкову.

Кијев је посетио амерички државни секретар Ентони Блинкен и поручио да САД не охрабрују Украјину да мете у Русији гађа оружјем које је стигло из Америке, али да верује да Кијев сам треба да доноси одлуке.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова пак je поручила да ће руске снаге уништити сву америчку војну опрему коју добија Украјина.

Амбасадори земаља чланица ЕУ сагласили су у начелу да четири руска медија – Глас Европе, РИА Новости, Известија и Руска газета – додају на листу санкција због, како кажу, ширења пропаганде, потврдила је на платформи Икс комесарка ЕУ за вредности и транспарентност Вера Јурова.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије