Државни званичници најоштрије осудили претње упућене председнику  Вучићу

Највиши државни званичници најоштрије су осудили претње упућене председнику Србије Александру Вучићу на друштвеним мрежама које су уследиле након атентата на премијера Словачке Роберта Фица и позвали надлежне органе да хитно реагују.

Премијер Србије Милош Вучевић истакао је да очекује хитну реакцију надлежних државних органа и подсетио је да су такве претње долазиле и раније у поршлости.

"Овакве монструозне претње су већ добро позната матрица по којој у изузетно важним и судбоносним тренуцима за Србију покушавају да сломе председника Вучића док се он бори и улаже надљудске напоре како би Уједињеним Нацијама онемогућио усвајање резолуције о Сребреници и спасао Србе стигме да носе етикету геноцидног народа. Али неће им проћи!", рекао је Вучевић.

Како је рекао, председник Вучић је показао и доказао, много пута до сада, да га никакве претње и притисци не могу уплашити и уздрмати, већ ће га учинити још јачим у борби за Србију и за њене грађане као и за све будуће генерације.

"Ово није само напад на Александра Вучића него и на институцију председнике једне земље. Скандалозно али очекивано што нема никакве осуде овако монструозних претњи његових политичких противника, који тиме само показују своје право лице. Живела Србија!", поручио је српски премијер.

Председница Народне скупштине Србије, Ана Брнабић истакла је да претње Вучићу ни претходних година нису биле малобројне али да су, како је рекла, гнусне у тренутку када он улаже надљудски напор да сачува нашу Србију и наш народ од свих притисака које нам намећу.

"Верујем да није случајно да се овако отворено и монструозно шаљу управо у оваквом тренутку. Кукавице, којима смета човек који се бори за јаку и слободну Србију, која не да на себе и која води самосталну политику, сакриле су се иза псеудонима и мисле да могу да га уплаше, да ће га претњама смрћу натерати да одустане. Знам човека - нећете га уплашити и никада неће одустати", навела је она на налогу на мрежи X.

Брнабић истиче да годинама уназад упозорава да свакодневно вређање и блаћење Александра Вучића, свакодневни напади и криминализација његове породице у једном делу јавности воде управо ка овоме.

"Одсуство осуде таквих напада и понекад чак и дивљење и одбрана оних који те гнусне нападе спроводе, довели су нас дотле да неко мисли да је нормално претити смрћу некоме, само зато што се са њим не слажете. Такви поступци су апсолутно неприхватљиви и немају место у нашем друштву. Позивам надлежне институције да хитно реагују", нагласила је Брнабић.

Претње упућене председнику државе, први потпредседник владе Србије Синиша Мали оценио је срамним и застрашујућим и додао да су такви поступци апсолутно неприхватљиви.

"Претње смрћу у тренутку када се председник сваким даном бори за мир, стабилност и бољи живот грађана, су и више него срамне и застрашују. Онима који такве претње упућују свакодневно, поручујем: Нећете успети. Председник Вучић никада неће одустати од своје земље и својих грађана. И након ових претњи изаћи ће још јачи, јер је његов највећи мотив просперитет наше земље. Његова снага су резултати који су сваким даном све већи и они који упућују овако гнусне претње, то врло добро знају", навео је Мали на инстаграм налогу.

Он је позвао надлежне институције да хитно реагују.

Министарка правде, Маја Поповић поручила је да је недопустиво што појединци покушај убиства словачког премијера Роберта Фица виде као прилику да прете председнику Србије и исти сценарио прижељкују у Београду.

Додала је да такве претње треба да буду хитно процесуиране, а словачком премијеру пожелела је брз опоравак.

Председник Вучић је на друштвеној мрежи Икс навео да  је шокиран атентатом и да се моли за здравље великог пријатеља Србије Роберта Фица.

Убрзо потом, испод објаве председника Србије, појавиле су се претеће поруке у којима се наводи да ће управо он бити следећа мета.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије