Читај ми!

Министарство и чланови Радне групе договорили се да буде омогућен увид у Јединствени бирачки списак

Министарство државне управе и локалне самоуправе омогућиће увид у Јединствени бирачки списак члановима и заменицима чланова Радне групе за унапређење изборног процеса, а у наредним данима биће утврђени временски термини, саопштило је Министарство после састанка са представницима Радне групе.

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић састала се у згради Владе Србије са представницима Радне групе за унапређење изборног процеса Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине Републике Србије.

Тема разговора била је примена Закона о допунама Закона о јединственом бирачком списку, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

На састанку је договорено да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе омогућити увид у Јединствени бирачки списак заинтересованим члановима и заменицима чланова Радне групе, а да ће се у наредним данима да утврдити временски термини када ће представници Радне групе моћи да провере да ли су извршене све тражене промене.

Овим решењем омогућена је имплементација Члана 2 Закона о допунама Закона о јединственом бирачком списку, у складу са Одлуком Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине Републике Србије, наводи се у саопштењу.

Народна скупштина је 10. маја изгасала допуне Закона о јединственом бирачком списку. Главна промена односи се на то да бирачи који су променили пребивалиште после 3. јула 2023. године неће моћи да гласају на новој адреси на предстојећим локалним и београдским изборима.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије