Актуелности

Са отварања овогодишњег Филмског фестивала у Кану, ексклузивно за Културни дневник извештава Сандра Перовић.

Изложбу која тематизује еко-систем шума и спаја уметност и природу у бечкој Кући уметности представља дописник из Беча, Весна Кнежевић. У емисији говоримо и о домаћим актуелностима -  позоришном фестивалу "Јоаким Вујић" у Ужицу, отварању традиционалне Мајске изложбе у Конаку кнегиње Љубице, музици Исидоре Жебељан, монографији "Одобрена у Србији - жена, мајка, министар(ка)". Поводом овогодишњег Гитар арта, гост Културног дневника је диркетор и оснивач фестивала, Бошко Радојковић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије