РТС ЛАБ: Бесмислени послови

Милијарде људи широм света ради. Неки такозване традиционалне, неки крајње неконвенционалне послове. Ново време неке од послова брише пред убрзаним развојем технологија и вештачке интелигенције. Неки од послова ће опстати без обзира на потражњу данашњице. Међутим, суштина остаје непромењена - најлепше је када радимо посао који за нас има смисла.

Зашто се бавити уобичајеним кад постоји толико фасцинантних послова? Да ли сваки посао има смисао и колико је сваки посао цењен о томе смо разговарали са професором доктором Јеленом Павловић са Филозофског факултета.

Често кажемо да нешто мислимо, а да то у ствари уопште није мишљење, већ некакав став који смо несвесно усвојили. Сви смо склони предрасудама, немамо времена да се бавимо комплексностима, већ поједостављујемо стварност. Како се одбранити?

У центру Београда, у Балканској улици, постоји радња која носи назив „Кишобрани“, јединствена радионица у којој се поправљају најпопуларније преносиве направе на свету. Где су и шта раде кишобранџије?

До сада сте сигурно чули да постоје шетачи паса и професионални стајачи у редовима, али да ли знате да постоје инструктори који псе уче да сурфују, професионални спавачи и такозване професионалне грлише...

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије