Читај ми!

Међедовић пред изазовом каријере - Медведев у трећем колу мастерса у Риму

Српски тенисер Хамад Међедовић игра вечерас против Руса Данила Медведева меч трећег кола мастерса у Риму. Тај дуел је заказан као четврти на централном терену и неће почети пре 19.00 часова.

Међедовић пред изазовом каријере - Медведев у трећем колу мастерса у Риму Међедовић пред изазовом каријере - Медведев у трећем колу мастерса у Риму

Пласманом у треће коло мастерса у Риму Хамад Међедовић је већ остварио најзапаженији  резултат у каријери, а као награда и нови велики изазов следи борба за осмину финала и дуел са Данилом Медведевом, четвртим тенисером света.

Талентовани Новопазарац је прошао кроз квалификације и у првом колу турнира у Риму убедљиво савладао Аустралијанца Алексеја Попирина (6:3, 6:2), чиме је поновио недавни успех из Мадрида.

Нови искорак направио је тријумфом над шпанским тенисером Алехандром Давидовичем Фокином (7:6(7:4), 6:4), захваљујући којем је први пут у каријери догурао до треће рунде мастерса.

Међедовић ће први пут играти против Данила Медведева који у Риму брани титулу освојену прошле године, што је и данас последњи пехар који је подигао. Ове године је поражен у финалу Аустралијан опена и мастерса у Индијан Велсу.

Рус је био слободан у првом колу турнира у Риму, а у другом је савладао Британца Џека Дрејпера са 2:0 у сетовима (7:5, 6:4).

Некадашњи број један на АТП листи у каријери је освојио 20 трофеја, од којих шест на мастерс турнирима и један гренд слем - Ју-Ес опен 2021. године.

Дуел Међедовића и Медведева заказан је као четврти на централном терену и неће почети пре 19.00 часова. Победник ће у осмини финала играти против бољег из сусрета Американца Томија Пола и Немца Доминика Кепфера.

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије