Звезда на корак до титуле или Партизанов брејк пред мечеве у Арени

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана од 19.30 у хали "Александар Николић" играју други меч финала АБА лиге. Ток меча можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Звезда на корак до титуле или Партизанов брејк пред мечеве у Арени Звезда на корак до титуле или Партизанов брејк пред мечеве у Арени

Први дуел дао нам је неизвесност и велику борбу у складу са квалитетом "вечитих ривала".

У мечу обележеном великим бројем фаулова, Црвена звезда је успела да начини преокрет и боље се снађе у егал завршници од Партизана. Јаго дос Сантос је опет био човек одлуке у сусрету са Партизаном, завршивши као најбољи стрелац свог састава са 18 поена. Као по навици, Дејан Давидовац се опет показао да је увек ту за црвено-беле у преломним моментима битних дуела, нарочито са Партизаном. Лука Митровић и Милош Теодосић су допринели ветеранским учинком од по 14 поена, постигнутих на рутински начин.

Домаћини имају простора за напредак после лошег тимског шутерског издања (8/29 за три) и мањег броја скокова од ривала. Што се тиче напада, 18 асистенција на седам изгубљених лопти показатељ је да проток лопте није фалинка за замерање.

Чекају се нападачке "експлозије" Рокаса Гедраитиса и Немање Недовића. Можда то буде баш на овом мечу у који улазе растерећенији после славља на отварању финалне серије.

Нажалост, у ротацији нема Николе Топића због повреде која ће га склонити ван терена до краја сезоне.

Што се тиче Партизана, наде полажу у боље партије свих сем Џејмса Нанелија, који је са 27 поена готово својеручно одржавао црно-беле у игри. Остали Партизанови носиоци Пантер, Ледеј, Камински, Аврамовић, па и Кабокло и Доужер могу и морају боље. Разлика између Нанелија и првог наредног на листи стрелаца била је од 13 поена. 

Већи број расположених могу да обезбеде квалитетнијим поседима и протоком лопте, пошто су прву утакмицу завршили на по девет асистенција и девет продатих лопти. Уколико се опет уђе у неизвесну завршницу, одлуке морају да буду сигурније. 

Звезда у случају победе се налази на корак до повратка на регионални трон, а "брејк" ће Партизану донети огроман раст самопоуздања пред мечеве на свом терену.

Ток утакмице можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије