Кампацо и Лесор у најбољој петорци Евролиге

Факундо Кампацо, Мајк Џејмс, Кендрик Нан, Најџел Хејс-Дејвис и Матијас Лесор чине најбољу петорку Евролиге ове сезоне.

Кампацо и Лесор у најбољој петорци Евролиге Кампацо и Лесор у најбољој петорци Евролиге

Евролига је у идеалну петорку уврстила четворицу кошаркаша тимова који су се пласирали на фајнал-фор и само Мајка Џејмса из Монака као представника екипа за које је евролигашка сезона завршена.

Поред Џејмса међу најбољима су плејмејкер Реал Мадрида и некадашњи играч Црвене звезде Факундо Кампацо, Најџел Хејс-Дејвис из Фенербахчеа и двојица играча атинског Панатинаикоса - Кендрик Нан, који ове сезоне први пут игра ван САД, и бивши центар Партизана Матијас Лесор.

Француз је једини другу годину заредом изабран у идеалну петорку. Мајк Џејмс је од ове сезоне нови најбољи стрелац у историји елитног европског такмичења, док је Најџел Хејс-Дејвис оборио рекорд по броју поена на једној утакмици.

Објављена су имена и чланова друге петорке, а у њој су Костас Слукас (Панатинаикос), Лоренцо Браун (Макаби), Вејд Болдвин (Макаби), Марио Хезоња (Реал Мадрид) и Валтер Таварес (Реал Мадрид).

У гласању су учествовали тренери, медији, навијачи и капитени 18 учесника Евролиге, а свачији удео у одлуци износио је 25 одсто.

Евролига је претходних дана већ поделила индивидуална признања. Шеф стручног штаба Реал Мадрида Ћус Матео проглашен је за најбољег тренера сезоне, кошаркаш Албе и италијански репрезентативац Габријеле Проћида је "звезда у успону", док је плејмејкер Олимпијакоса Томас Вокап награђе као најбољи дефанзивац.

Завршни турнир Евролиге биће одиган у "Убер арени" у Берлину. Полуфинала су на програму 24. маја, а утакмица за треће место и финале два дана касније.

За титулу шампиона Европе бориће се бранилац трофеја Реал Мадрид, Олимпијакос, Панатинаикос и Фенербахче.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије