Читај ми!

Петрушев од јунака до трагичара - Барселонин "брејк" у Пиреју у последњој секунди

Кошаркаши Барселоне савладали су Олимпијакос 82:80 после продужетка у трећем мечу плеј-офа Евролиге. Пресудио је фаул Филипа Петрушева над Џабаријем Паркером у последњој секунди продужетка при шуту за три.

Прави спектакл у "Дворани мира и пријатељства" није окончан неким великим шутем, већ прекршајем српског репрезентативца.

Џабари Паркер је у последњем поседу добио лопту, превише је држао у рукама и онда је упутио исхитрени шут са седам метара, испруживши руке тако да је добио оно што је и тражио - конктакт за фаул Филипа Петрушева у последњој секунди.

Американац је убацио прва два, па намерно промашио последње слободно бацање.

Меч је био препун преокрета, смена вођства, битних шутева и врхунских потеза. Домаћини су кошем Волака на 1:44 до краја имали предност 71:66, али су на егал поставили Абринес тројком и Лапровитола полагањем на други обруч. 

Кошем Фала на 56 секунди до краја додатног периода, Олимпијакос је стекао предност 80:77, да би Томаш Саторански изједначио на 80:80. Шут Вилијамса-Госа за победу Олимпијакоса није ушао, затим је уследио поменут потез Паркера.

Велика штета за Филипа Петрушева, нарочито јер је био први стрелац читавог меча са 18 поена уз пет скокова. Мозес Рајт га је пратио са 16 поена и осам скокова. Трећи двоцифрени у редовима домаћина био је Томас Вокап са 10 поена.

Барселону је предводио Јан Весели са 16 поена, а Паркер, Ернангомез и Саторански су убацили по 13 поена. Никола Калинић је за Каталонце убацио пет поена и ухватио шест лопти.

Четврти дуел игра се 2. маја у Пиреју. Барселона у случају победе пролази на фајнал-фор.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара