Кошаркашице Србије крећу пут Бразила по олимпијску визу

Женска кошаркашка репрезентација Србије путује данас преко Лисабона у бразилски Белем на Фиба олимпијски квалификациони турнир на коме ће од 8. до 11. фебруара играти против домаћег Бразила, Немачке и Аустралије.

На пут креће 11 играчица: Ивон Андерсон, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Невена Росић, Кристина Топузовић и Саша Чађо. У Лисабону ће им се придружити Јована Ногић, Ивана Раца и Драгана Станковић, а у Белему Анђела Дугалић.

За пласман на треће узастопне Олимпијске игре, изабраницима Марине Маљковић биће потребно да после три одиграна дуела у Бразилу заузму једну од прве три позиције у групи.

Србија турнир у Белему отвара дуелом против Немачке у четвртак, 8. фебруара. После дана паузе, за викенд ће одиграти и преостала два меча – у суботу против Бразила и у недељу против Аустралије.

Маљковић: Очекујемо да ће снага наше групе надјачати све изазове

Селекторка Марина Маљковић рекла је пред пут за Бразил да ће кошаркашице Србије последње од свих тимова учесника стићи на турнир јер се још увек "скупљају свуда по свету", пошто поједине репрезентативке имају клупске обавезе и овог викенда.

"Имаћемо свега два заједничка тренинга пред прву утакмицу, за разлику од наших противника попут Аустралије и Бразила који су већ месец дана на припремама и Немачке, која ће имати добрих десет дана припрема. Ово је никада изазовнија ситуација за кошаркашку репрезентацију Србије. Наше девојке су довољно паметне, довољно су жељне и знају шта могу да добију у Бразилу. Увек смо се скупљале у свим чудним и тешким ситуацијама, тако да очекујемо да ће и овога пута снага наше групе надјачати све изазове" рекла је Маљковићева.

Истакла је да су све три екипе са којима ће се Србија борити за пласман на Олимпијске игре у Паризу изузетно тешке.

"То је најбоље што женска кошарка у свету нуди. Аустралија је велика класа, Бразил је с разлогом постављен за организатора турнира, зато што су коначно направили један јако добар, висок и атлетски способан тим са великом доминацијом на центарској позицији. Немачка је на екипу са Евробаскета из Словеније довела сестре Сабали које добро познајемо, тако да нас чека тежак задатак", закључила је Марина Маљковић.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије