Читај ми!

Премијерлигаши ће гласати о укидању ВАР технологије

Фудбалски клубови Премијер лиге у Енглеској гласаће у јуну о могућем укидању ВАР технологије у најјачем националном такмичењу. Предлод о укидању видео провере поднео је Вулверхемптон.

Вулверхемптон је званично послао допис Премијер лиги који ће покренути гласање клубова на састанку у Харогејту 6. јуна о укидању ВАР технологије.

Вулвси су саопштили да је ВАР уведен у доброј намери, али да је довео до бројних нежељених и негативних последица које нарушавају однос између навијача и фудбала.

"Цена коју плаћамо за прецизност је у супротности са духом наше игре", наводи се у саопштењу Вулвса.

ВАР је у Премијер лиги уведен 2019. како би помогао судијама у доношењу кључних одлука, али ове сезоне било је контроверзних догађаја у вези са видео провером спорних момената.

Премијер лига је саопштила да је забринута у вези са ВАР-ом, али и да у потпуности подржава технологију која помаже судијама на терену.

За промену правила и доношење нових одлука потребна је сагласност двотрећинске већине, што значи да би 14 од 20 клубова гласали "за" како би се укинула ВАР технологија. Подсећања ради, премијерлигаши су већ гласали за увођење полуаутоматске офсајд технологије наредне сезоне.

петак, 14. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије