Партизан након седам утакмица сачувао мрежу и коначно победио

Фудбалери Партизана победили су у Београду лучанску Младост резултатом 3:0 у утакмици 35. кола Суперлиге Србије.

Партизан након седам утакмица сачувао мрежу и коначно победио Партизан након седам утакмица сачувао мрежу и коначно победио

Партизан је пред својим навијачима у Хумској улици прекинуо серију од шест утакмица без тријумфа и победом над екипом из Лучана задржао два бода предности у односу на ТСЦ са којим ће се у преостала два кола Суперлиге борити за друго место на табели и пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Црно-бели су већ у петом минуту затресли мрежу, али је гол Матеуса Салдање поништен због недозвољене позиције.

Морале су судије из ВАР собе да реагују и у 41. минуту, али у супротном смеру. Салдања, Калулу и Натко су разменили кратка и брза додавања у казненом простору, Израелац је лепу акцију крунисао поготком, а испоставило се да је заставица била неоправдано подигнута и домаћи су повели са 1:0.

Гости из Лучана су у другом делу игре створили велики број прилика, али је одбрана Партизана, на челу са одличним Александром Јовановићем међу стативама, тешком муком сачувала свој гол, што није успела на претходних седам мечева.

Младост је сурово кажњена за пропуштене шансе, пошто су Салдања у 85. и Самед Баждар у 93. минуту оверили победу црно-белих, прву откако је екипу преузео Алберт Нађ.

Најбољи стрелац Суперлиге је изузетно прецизно шутирао са двадесетак метара, а репрезентативац Србије искористио велику грешку голмана гостију Саше Стаменковића који је у покушају да га дрибла изгубио лопту и оставио небрањену мрежу.

Партизан је и даље други на табели са 74 освојена бода - два више од ТСЦ-а, који је раније данас савладао Чукарички са 2:0.

Суперлига Србије (плеј-оф), 35. коло:

Недеља:
ТСЦ - Чукарички 2:0
Партизан - Младост 3:0
Црвена звезда - Раднички 1923 3:2
Војводина - Напредак 5:0

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије