Читај ми!

Нове промене у Формули 1 - главни шеф дизајна Ред Була напушта тим

Главни шеф дизајна екипе Ред Бул у шампионату Формуле један Адријан Њуи напустиће овај тим наредне године, саопштио је аустријски конструктор.

У саопштењу се не наводи због чега је Њуи одлучио да напусти Ред Бул.

"Њуи ће напустити Ред Бул у првом кварталу 2025. године. Он напушта тим после 19 година. За то време тим је освојио седам титула у Ф1 у конкуренцији возача и шест у конкуренцији конструктора", саопштио је Ред Бул.

Британски медији тврде да је главни разлог контроверза, која укључује оптужбе на рачун директора тима Кристијана Хорнера, те да је Њуи узнемирен ситуацијом у Ред Булу, пошто је Хорнер оптужен за сексуално узнемиравање и насилно понашање према колегиници.

Хорнер је више пута демантовао ове оптужбе.

"Као дечак сам сањао да будем дизајнер брзих аутомобила. Мој сан је био да будем инжењер у Формули 1 и имао сам прилику да тај сан остварим", рекао је Њуи.

Њуи је члан Ред Була од 2006. године и дизајнирао је болиде који су Ред Булу донели шест титула у конкуренцији конструктора између 2010. и 2023. године.

Возачи Ред Була Себастијан Фетел и Макс Ферстапен су у овом периоду освојили седам титула у конкуренцији возача.

"Била ми је велика част што сам у претходне две деценије имао кључну улогу у напретку тима Ред Бул. Стигли смо од новог тима до екипе, која је освојила велики број титула. Међутим, осећам да је сада прави тренутак да предам ту 'палицу' другима и да тражим нове изазове за себе", рекао је Њуи, пренео је званични сајт Формуле 1.

"Његова визија и генијалност су нам помогли да освојимо 13 титула. Протеклих 19 година било је забавно. Њуи из нашег тима одлази као легенда", рекао је Хорнер.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће вожена петог маја за Велику награду Мајамија. Прво место у генералном пласману конструктора држи Ред Бул са 195 бодова.

Прву позицију у генералном пласману возача држи Ферстапен са 110 поена.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара