Мај месец математике и Био Арт Форум

Др Бојан Кениг и Мирјана Утвић

Након 12 година, највећа научнопопуларна манифестација у нашој земљи, Мај месец математике (М3), први пут се одржава у Новом Саду. Под слоганом „Биотехнологија: Алгоритми природе“, у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ, М3 је отпочео 14. маја, у 19 часова, свечаним отварањем у Културној станици Свилара.

Поред главног програма који ће се одвијати у Културној станици Свилара и Научном клубу Нови Сад, све до 31. маја, у сарадњи са наставницима, истраживачима и мрежом научних клубова, широм Србије биће реализоване разноврсне радионице, панел-дискусије и изложбе. Више информација о концепту овогодишњег Маја месеца математике, али и о другим актуелним програмима Центра за промоцију науке (ЦПН) добићемо од Мирјане Утвић из ЦПН.

У Новом Саду се од 16. до 18. маја одржава и Био Арт Форум. У Креативном дистрикту ће се окупити уметници, истраживачи и стручњаци који ће испитивати узбудљиве пресеке уметности и биолошких наука. Током три дана, учесници ц́е имати прилику да чују предавања неких од водећих стручњака у овој области, учествују у радионицама, интерактивним сесијама и панел-дискусијама. Био Арт Форум ће нам представити др Бојан Кениг из ЦПН.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије