Могу ли нам се поновити поплаве из 2014-те?

Читава деценија је прошла од великих поплава које су захватиле Србију. Тада се оборени сви рекорди у количини падавина, готово сва насеља су била потопљена, а последице се мере и десетинама изгубљених живота. Све оно што се последњих година дешава са климом упућује на велики ризик да нам се тако нешто понови. Има ли основа за такво страховање једно је од питања које постављамо управо у дану који се обележава као ДАН АКЦИЈЕ ЗА КЛИМУ. Саговорница нам је метеоролог, Мирјам Вујадиновић Мандић са Пољопривредног факултета.

Јапан спада међу земље са најнижом стопом криминалитета. То се приписује доброј организацији полицијског апарата и систему санкција, али управо то је постало и предмет спорења због утиска да ту има доста елеманата недемократског поступања. По свој прилици реч је о неразумевању менталитета и друштва које функционише на сасвим другачијем систему вредности. Једна од специфичности је однос поверења измедју градјана и полиције и то је управо једна од тема Магазина.

Говорићемо и о пројекту „ Компаније студентима ”. Он се реализује већ неколико година, а у току је пријављивање за овогодишњи који се одржава 1. и 2. јуна. Више детаља сазнаћемо од Дјордја Живкова, испред организатора, Удружења студената информатике ФОНИС.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије