Пут без путовања: Исидора Радоњић – од младих извиђача и планинарења до дефектолога

Исидорин мото је: „Уради све што је до тебе, учини све што је могуће и изненадићеш се – десиће се немогуће”! 

Ове ноћи на свој пут води нас Исидора Радоњић. По занимању је дипломирани дефектолог и спрема докторат из логопедије, а дипломирала је и на Факултету организационих наука и стекла звање менаџера. Председница је удружења „Лого Педагогика” из Београда које се бави децом са сметњама у развоју. Као клинички терапеут, ради са децом која имају најтеже сметње у развоју. Једина у земљи примењује програм „Федрус” у раду са децом која не говоре. То је иновативан приступ који је осмислио проф. Даниел Ориевски, а његове методе постижу велике резултате у развоју комуникативних вештина аутистичне деце и минимално вербалне деце са другим дијагнозама.

Исидора неизмерно воли рад са децом, али то није једино што воли да ради. Обожава природу, у младости је провела низ година у извиђачкој организацији. Носилац је највиших звања, укључујући и звање извиђачког инструктора првог степена. Радила је у кампу Тапико у Мичигену (САД) као инструктор курсева оријентације и пливања. У светском скаутском центру Кандерстег у Швајцарској била је водич извиђачима из целог света за успоне на врхове Алпа у кантону Бернард-Оберланд. Иза себе има много пређених километара и освојене бројне успоне. Ево само неких да вам заголицамо машту: Мон Блан (4808 м), Блумесап (3661 м), Грос Глокнер (3798 м), Грос Венедигер (3666 м), а више пута је прешла глечер Лоченпас у Швајцарској (2676 м).

Удата је за планинара и мајка је двоје деце. Пријатељи и колеге кажу да је дивна пријатељица, сарадница, ослонац и покретачка снага. Ове ноћи Исидора нам прича о свом путу ка различитим циљевима и остваривању онога што се чини немогућим. Неке од занимљивих фотографија наше гошће можете погледати на друштвеним мрежама Радио Београда 202. За сва ваша питања и коментаре, ту је наш Вајбер и СМС сервис 064-0-202-200. 

Слушамо се од поноћи. 

Водитељка: Вања Мијин

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије