Читај ми!

Бејби Лазања одбио награду Владе од 50.000 евра, жели да новац оде на другу адресу

Бејби Лазања одбио је понуду Андреја Пленковића да га Влада Хрватске награди са 50.000 евра, због освојеног другог места на овогодишњем Евросонгу и промоције своје земље, и замолио да тај новац иде у хуманитарне сврхе.

Бејби Лазања одбио награду Владе од 50.000 евра, жели да новац оде на другу адресу Бејби Лазања одбио награду Владе од 50.000 евра, жели да новац оде на другу адресу

„Захваљујем хрватској влади на новчаној награди у износу од 50.000 еура. Ипак, те новце ја не могу прихватити. Могао бих навести много разлога зашто, али први, најбитнији и довољни је што постоји пуно других појединаца и организација којима ће ти новци далеко више помоћи", саопштио је Марко.

Половина износа (25.000 евра) требало би да буде донирана Заводу за педијатријску онкологију и хематологију с дневном болницом „Младен Ћепулић". Осталих 25.000 евра требало би бити донирано Заводу за педијатријску хематологију, онкологију и трансплантацију крвотворних матичних станица КБЦ Загреб, преноси index.hr.

Горан Роић, директор Клинике за дечје болести Загреб, прокоментарисао је Марков гест, и изјавио како су с одушевљењем примили вест о донацији.

На седници техничке владе Хрватске, Андреј Пленковић објавио је да желе да новчано награде Марка Пуришића, познатијег као Бејби Лазања, након његовог невероватног успеха и освојеног другог места на овогодишњем Евросонгу. Победу је однела Швајцарска (Немо са песмом Код

Одлучено је да му се понуди награда од 50.000 евра за „огромну промоцију" Хрватске. Високу другу позицију, Бејби Лазања је освојио песмом Рим Тим Даги Дим.

„Честитка на фасцинантном успеху Марку Пуришићу. Укупно је био на другом месту, то је највећи успех независне Хрватске. Ово је фасцинантан успех, захваљујемо и Граду Загребу на прекрасном дочеку. И, наравно, у његовом Умагу... Желимо му пуно успеха у даљој каријери", рекао је Пленковић.

Победници Еуросонга иначе, од ЕБУ-а не добијају новац за свој успех.

Новчана награда не постоји нити је икад постојала. Извођач победу на Еуросонгу даље користи у комерцијалне сврхе, расту му цене наступа и слушаност у целом свету, али од ЕБУ-а не добија ни један евро.

Победник Евросонга награду може добити евентуално од владе, председника или неке институције у свом родном граду.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије