Читај ми!

Није "Made in Italy" – компанији “Xiaomi” забрањено да се њихов аутомобил зове „Модена"

Након случаја „Алфа Ромео Милано”, када је компанија морала да промени име новом аутомобилу те куће јер се не производи у Италији, министар за "Made in Italy", Адолфо Урсо, забранио је кинеској аутомобилској кући “Xiaomi” да први модел аутомобила који је пре неколико месеци представљен у Пекингу, буде назван по италијанском граду Модени.

Министар за Made in Italy, Адолфо Урсо изјавио је да се први аутомобил СУ 7 кинеске компаније “Xiaomi” неће звати „Модена” те да су се из те компаније сложили да поштују италијанске норме по којима нешто што има везе са Италијом, не може да се користи за производе који су направљени у другим земљама.

Овај аутомобил је произведен у потпуности у Кини, и коришћење имена града у региону Емилија Ромања у Италији не би поштовало регулацију географских индикација.

Неће бити дозвољене маркетиншке кампање које могу да збуне клијенте. Зато јеиз Мимит-а (Министарство за Made in Italy) објашњено представницима кинеске компаније, да по актуелном законодавству, не могу да се користе италијанска имена за производе који су произведени у иностранству. Циљ је да се заштите национални производи али и клијенти.

Италијански министар је назвао градоначелника Модене како би му објаснио о чему се ради, и зашто је влада заинтересована за читав случај.

„Разговарао сам телефоном са градоначелником Модене, Ђанкарлом Музарелијем коме сам гарантовао потпуну заштиту деноминације тј. коришћења имена Модена (у овом случају коришћено за аутомобил који је потпуно направљен у Кини) на основу важећег законодавства за борбу против лажних индикација које могу да збуне купца који би могао да помисли да се ради о производу направљеном у Италији. Норма постоји ради заштите од употребе италијанских симбола и имена у производима направљеним у другим земљама”, објаснио је у објавама на друштвеним мрежама министар Урсо који припада политичкој партији „Италијанске браће".

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије