Читај ми!

Родила се принцеза Марија – принц Филип и принцеза Даница добили су ћерку

Принц Филип и принцеза Даница саопштили су да су постали родитељи принцезе Марије, која је рођена 5. новембра 2023. године.

Њихова краљевска височанства наследник принц Филип и принцеза Даница са задовољством објављују рођење своје ћерке принцезе Марије у недељу, 5. новембра 2023. године у 12.31. Беба је тешка 4,060 килограма и дугачка је 55 центиметара. Мама и беба се осећају добро.

У Саборној цркви у Београду 7. октобра 2017, у присуству бројних званица, на вечну љубав заклели су се принц Филип Карађорђевић и принцеза Даница Маринковић, ћерка српског сликара Милана Цилета Маринковића.

Принц Филип је други син престолонаследника Александра Карађорђевића и принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце.

Принчевски пар верио се у Лондону. Иначе, њихово венчање је прво краљевско венчање у Саборној цркви од 1922. године. Поглавар СПЦ, патријарх Иринеј је венчао принчевски пар, а свечаности су присуствовале бројне званице из јавног и културног живота и гости из иностранства.

Принцеза Марија је друго дете принчевског пара и прва принцеза рођена у директној наследној линији породице Карађорђевић, након принцезе Јелене (1884), ћерке краља Петра Првог и кнегиње Зорке.

У фебруару 2018. године принцеза Даница на свет донела дечака.У част рођења дечака тог 25. фебруара огласило се 49 звона Храма Светог Саве у Београду.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије