Читај ми!

Млади музичар Никола Џони Ранковић: Циљ, план и ентузијазам за учење у Лондону

Никола Џони Ранковић се као десетогодишњак појавио на музичкој сцени. Затим је са само 13 година примљен као најмлађи регистровани члан аутора Сокоја, чиме је и озваничен као најмлађи рокер у нашој земљи. Са својим бендом “The Churlians” прошле године објавио је и први ауторски студијски албум. Џони Ранковић од прошле године живи у Лондону где студира музичку продукцију.

Гостујући у Јутарњем програму, Џони Ранковић каже да је одувек имао жељу да студира продукцију музике и звука у Лондону.

„И та жеља није била само жеља, већ је била план. Јер циљ је једна ствар, план је нешто сасвим друго. Ја сам радио на томе од тада и прошле године сам прошао коначно пријемни испит који је био доста захтеван. Пре тога сам исто морао да се припремим да имам знање енглеског на највишем нивоу“, објашњава Џони.

Поред тога морао је да положи теорију музике по систему Британске Краљевске Академије и приложи неке своје досадашње продуцентске радове.

„У суштини, чак сам се питао за тај пријемни, кад све то треба да урадим, зашто идем да студирам кад све треба да знам.“

Додаје да је прва година студија одлично прошла. У почетку му је требало мало времена да се навикне на нову земљу и нови град, али срећом, то му је брзо пошло за руком.

„Завршио сам са свим највишим оценама, упознао сам стварно пуно јако интересантних људи и радио сам пуно врло интересантних пројеката. Неки да кажем, што кажу, highlight свега тога је био бубњар групе Шик, Најл Роџерс и један од професора је продуцент Џеф Бек. Тако да врло интересантна екипа, а и друштво мојих колега, стварно нас има из различитих делова света, тако да сам створио, што се каже, познанства по целом свету“, наводи млади рокер.

Током студија које трају четири године, Џони планира да уз помоћ тима који се тиме бави на факултету, почнем и да ради у неком студију, како би стекао знање и искуство, а и референце за касније

„У ствари, оно што држи ентузијазам је константна жеља за учењем и развојем. А кад нема тога, онда нема ни ентузијазма. Увек има нешто ново што може да се уради, да се открије. И треба увек ићи према томе. И у ствари, важно је бити испред осталих да би се опстало, нарочито у месту као што је Лондон, која је јако велика конкуренција. Као и у спорту, морамо да будемо бољи од противника“, истиче Џони.

Не сумња у будућност рокенрола јер је он постао део наше културе. Он се мења и еволуира као и све друго.

„У последње време ја се мало са концерата и наступа преусмеравам на продукцију и композицију музике за медије, као што су филмови, видео игре и слично. Међутим, с обзиром на то да ми је рокенрол у крви, то исто утиче на то како компонујем те композиције. Пројекте које ја будем радио, будите сигурни, биће рокенрола у њима“, каже на крају гостовања у Јутарњем програму, Никола Џони Ранковић.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије