Жилијет Бинош у Кану уручила Мерил Стрип почасну Златну палму

Доделом почасне Златне палме глумици Мерил Стрип и премијером филма "The Second Act" („Други чин") Кантена Дупјеа, почело ЈЕ 77. издање Међународног филмског фестивала у Кану.

Жилијет Бинош у Кану уручила Мерил Стрип почасну Златну палму Жилијет Бинош у Кану уручила Мерил Стрип почасну Златну палму

Отварање Фестивала протекло је у знаку Мерил Стрип, којој је признање уручила Жилијет Бинош. Француска глумица је, обраћајући се добитници почасног признања, у једном тренутку чак заплакала.

„Ти си прокрчила тако величанствено место за себе у историји кинематографије, и ти си међународно благо", рекла је Бинош.

Мерил Стрип јој је узвратила рекавши да је и она недавно плакала због ње, а тачније због њене улоге у филму The Taste of Things (2023).

„Прошли пут сам била овде прие 35 година. Тада сам већ имала троје деце, ближила сам се четрдесетим годинама, и сматрала сам да моја каријера иде ка силазној путањи. И то није било нереално очекивање једне глумице у том добу. Али сада сам поново овде, све се наставља, а највише захваљујући изузетно надареним уметницима са којима сам радила, укључујући и председницу", истакла је Стрип, алудирајући на председницу овогодишњег жирија Грету Гервиг.

Добитница почасног признања овогодишњег Канског фестивала се осврнула и на своју каријеру и односу према колегама и публици: Било је то као да гледам кроз прозор брзог воза. Гледала сам како моја младост одједном прелази у средње године, па све до сад, до овог момента када стојим овде пред вама. И веома сам вам захвална што вам до сада није досадило моје лице, и што нисте искочили из тог воза".

Отварању Фестивала присуствовале су бројне јавне личности, највише из света филма.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије