Нови садржаји и нови гости у Сијаринској бањи

Сијаринска Бања је спремна за празнике. Већи број гостију очекују за Ускрс, а пуне капацитете током летњих месеци. Реализацијом неколико важних пројеката, требало би да Бања постане знатно атрактивнија за туристе.

За природне лепоте и лековитост Сијаринске бање зна се одвајкада. Долазили су овде да се окрепе и продуже себи живот краљеви и војводе, ратници и устаници. Места где су боравили и данас се откривају. Једно од њих је и Тодорова пећина до које је направљена стаза. Дошао је из Невесиња после устанка, направио себи коначиште изнад природних минералних извора и кажу живео преко 100 година.

“Он је живео 117 година. Кажу био је чудан човек да је комуницирао са животиња да је пио води са ових природних минералних лековитих извора тако да је то утицало на његов дуга живот”, каже Мијајло Минић директор ТО Медвеђа.

Тодорова пећина однедавно је нова туристичка атракција Сијаринска бање. Нови садржаји доводе и више гостију. Захваљујући новом Спа центру у Рехабилитационом центру Гејзер бележе раст броја посетилаца од почетка године.

“Ми смо у априлу било готово пуни Сијаринска Бања као драгуљ међу овим прелепим брдима као оаза кисеоника и за првомајске и ускршње празнике ће бити скоро пуна”, каже Небојша Арсић директор РХЦ Гејзер.

Рехабилитациони центар у Сијариснкој бањи захваљујући улагањима државе ускоро ће проширити капацитете и потпуно променити изглед.

“Управо се ради пројектна документација на детаљном темељном средјивању саме Специјалне болнице и свих објеката који су у власништву Специјалне болнице. Једном речју Сијаринска бања би у скоријој будућности требало да добије сасвим ново рухо”, каже Небојша Арсић директор РХЦ Гајзер.

Док се за Рехабалитациони центар завршава пројекат, радови на изградњи новог Римског купатила и зграде Дома културе са летњом позорницом увелико трају.

“Културни центар се завршава до лета као и Римско купатило то ће се ставити у функцију ове године”, каже Мијајло Минић директор ТО Медвеђа.

Сијаринска бања потпуно мења свој изглед. То туристи виде и препознају и сугурно је да ће већ наредне године овај бисер југа Србије бити препознатљиво бањско лечилиште које неће заостајати за најмодернијим европским бањама.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара