Читај ми!

Кинески премијер Ли Ћианг честитао Вучевићу: Стратешко партнерство функционише на високом нивоу

Стратешко партнерство Кине и Србије, под стратешким вођством шефова држава две земље, функционише на високом нивоу, поручио је кинески премијер Ли Ћианг у честитки новом председнику Владе Србије Милошу Вучевићу.

Премијер Кине Ли Ћианг упутио је у четвртак честитку Милошу Вучевићу поводом ступања на дужност премијера Србије, преноси кинеска телевизија ЦГТН.

Ли је у поруци навео да, под стратешким вођством шефова држава две земље, свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије функционише на високом нивоу.

Две стране су радиле заједно на остварењу низа значајних резултата у економији и трговини, инвестицијама у индустрији и изградњи инфраструктуре, и продубили сарадњу у новим областима, као што су научне и технолошке иновације, дигитална економија и зелена транзиција, подстичући развој две земље и доносећи опипљиве користи за оба народа, оценио је кинески премијер.

Ли је истакао да је спреман да сарађује са Вучевићем на примени важног консензуса који су постигли шефови две државе, продубљивању обострано корисне сарадње, и на помоћи да се односи Кине и Србије доведу на нови ниво у новој ери.

Скупштина Србије изгласала је јуче нову Владу Србије, с премијером Милошем Вучевићем на челу. 

Нова влада има 31 члана, од чега пет министара без портфеља.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара