Између два света и два континента

У Ла Пазу, у Боливији, у Музеју Сан Франциско, 25. априла отворена је изложба уметничких слика Александре Ане Микарић. Следећег месеца у Санта Крузу.

Овај Музеј део је Базилике Сан Франциско, једне од најзначајнијих историјских грађевина у овом граду, на централном тргу Плаза Сан Франциско. Изложба под називом "Између светова" нова је секција слика која говори о магији која се дешава у борби добра и зла баш у тренутку пре свитања. Као и до сада, платна су жива и енергичних боја, баш као и енергија Боливије, земља у којој су ови радови настали.

Овој изложби присуствовала су значајна имена уметничке сцене Боливије, супруга оснивача "Fundación Fernando Montes" госпођа Марсела Монтес, чувена галеристкиња Tania Aneiva власница галерије Chroma, професор Фернандо Монтес, а изложбу је отворио један од најпознатијих уметника Боливије Фабрицио Лара.

Александра је прошлог месеца у Музеју савремене уметности у Санта Крузу по први пут приказала уметнички пројекат на којем је радила претходних годину дана са боливијским уметником Фабрициом Ларом. Пројекат обједињује културу Винча и Тиванаку, два континента, две културе као рад на истим платнима двоје уметника.

Секцијом слика "Између светова" уметница је најавила почетак путовања у нови свет кроз прозор који је одшкринула овом изложбом у Ла Пазу. Део ове секције биће приказан у Санта Крузу следећег месеца.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије